Három típusú hegesztési idő beállítása (1. száraz ételek, - 2. nedves ételek, - 3. nedves, vagy nagy nedvesség tarlalmú ételek. )
Lehetővé teszi a hegesztési mód kiválasztását annak az ételnek a függvényében, amelyiket éppen fóliázzák:
• 1. száraz ételek „single”: a gép egyszeri hegesztést végez, olyan száraz ételek csomagolására alkalmas, mint pl. kenyér, tészta, keksz és hasonlók, amelyek rövid hegesztési időt igényelnek.
• 2. nedves ételek „dupla”: a gép dupla hegesztést végez, olyan nedves ételek csomagolására alkalmas, melyek folyadékot tartalmaznak, mint pl. gyümölcs, zöldség és felvágottak, amelyek dupla hegesztést igényelnek.
• 3. nedves, vagy nagy nedvesség tartalmú ételek „double extended”: a gép dupla hegesztést végez, meghosszabbítva a hegesztési időt. Olyan nedves vagy nagy víztartalmú ételek csomagolásához javasolt.
A készülék hegesztési ideje és a hegesztések száma a csomagolandó étel függvényében kiválasztható. (lásd a használati utasítás„Funkciók leírása” bekezdés). A gép automatikusan „Sealing setting - single” funkcióra van beállítva. A beállításokat a kar lenyomásával lehet módosítani. A választás módosítása után, ez mindaddig a memóriában marad, amíg a készüléket le nem választja az elektromos hálózatról.