Az otthon készített tésztának nincs párja, azontúl hogy egészséges még finom is. A Laica Simpla szélesmetélt cserélhető vágófejének hála most te is elkészítheted! A készülék háza első osztályú rozsdamentes anyagból készült, a vágó görgők pedig alumíniumból. Precíz gyártásnak köszönhetően nem hagy nyomot a tésztán. Rendelkezik a PERALIMENTI élelmiszer készítésre alkalmas certifikáttal.
JELLEMZŐK:
- Ezzel a tartozékkal hagyományos, olasz szélesmetélt tésztát készíthetsz 4 mm vastagságban
- A tartozékot a Laica PM2000 tésztagéppel együtt használják
- Rozsdamentes anyagból készült, illetve alumíniumból a vágó görgők
- Precíz gyártásnak köszönhetően nem hagy nyomot a tésztán
- PERALIMENTI élelmiszer készítésre alkalmas minősítéssel rendelkezik.
És hogy máris neki kezdj, íme egy alaptészta recept!
3 tojásos” alap tészta recept: hozzávalók 50 dkg tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 3 db „M” méretű tojás
- 1 mokkáskanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
- Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
- Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket, amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
- Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
- Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
- Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.